Puhelinmyyntikielto: Opas ärsyttävän puhelinmarkkinoinnin torjumiseen

Puhelinmyyntikielto

Mistä puhelinmyyjät saavat numeroni?

Puhelinmarkkinointia harjoittavat yritykset keräävät ihmisten yhteystietoja monin eri tavoin. Usein tiedot on saatu käyttäjiltä itseltään esimerkiksi palveluihin rekisteröitymisen yhteydessä tai ne on ostettu erilaisista rekistereistä. Joissain tapauksissa puhelinmyyntifirmat käyttävät järjestelmiä, jotka arpovat puhelinmyyjilleen numeroita loputtomalta liukuhihnalta.

Tietosuoja-asetuksen mukaan rekisterinpitäjän on kerrottava kuluttajalle tietojen keräysvaiheessa, jos niitä aiotaan käyttää suoramarkkinointiin. Valitettavasti monet meistä eivät jaksa lukea jokaisen nettipalvelun tai uutissivuston tietosuojalausekkeita, minkä seurauksena saattaa herätä aamutuimaan puhelinmyyjän soittoon.

Yritykset ostavat yhteystietoja sekä yksityisistä että julkisista rekistereistä. Yllättäen moni näistä julkisista rekistereistä on verovaroin ylläpidettyjä tahoja. Esimerkiksi Väestörekisterikeskus ja Traficom myyvät henkilö- ja osoitetietoja suoramarkkinointiin. Tietojen luovutuksen näihin tarkoituksiin voi kuitenkin kieltää.

Miten voin estää puhelinmyyjien soittelun?

Puhelinmyynti on lähtökohtaisesti sallittua, mutta voit kieltää sen joko yrityskohtaisesti tai keskitetysti usean palvelun avulla.

Kuluttajalla on aina oikeus tietää, mistä lähteestä puhelinmyyjä on saanut hänen tietonsa. Jos ilmoitat, ettet halua tietojasi käytettävän markkinointitarkoituksiin, kyseinen taho ei saa lain mukaan ottaa sinuun yhteyttä.

Suurin osa häiritsevästä puhelinmyynnistä voidaan lopettaa käyttämällä suoramarkkinoinnin rajoituspalvelua. Esimerkiksi Suomen Telemarkkinointiliitto Ry:n (STML) kautta voit hankkia itsellesi telemarkkinointikiellon. Tällöin nimesi suodattuu pois suoramarkkinointia harjoittavien yritysten listoilta.

Puhelin-Robinson -palvelu

Puhelin-Robinson on Suomen Asiakkuusmarkkinointiliitto ry:n (ASML) ylläpitämä palvelu, jonka avulla kuluttajat voivat rajoittaa itseensä kohdistuvaa puhelinmarkkinointia. Kaikki ASML:n jäsenyritykset ovat sitoutuneet noudattamaan rajoitusta.

Salaisen numeron hankkiminen

Salaisen puhelinnumeron hankkiminen on toinen keino välttää puhelinmyyjien soitot. Kun numerosi on salainen, puhelinmyyntiä harjoittavien yritysten on erittäin vaikea löytää se.

Tekstiviestimainokset

Tekstiviestimainoksia saa lähettää vain, jos vastaanottaja on nimenomaisesti antanut tähän luvan. Jos yritys lähettää sinulle tekstiviestillä mainoksia ilman lupaa, se rikkoo lakia.

Ongelmatilanteita puhelinmyynnissä

Puhelinmyynti voi olla monille ikäihmisille ongelmallista, sillä he saattavat ostaa puhelinmyyjiltä tarpeettomia asioita juttuseuran puutteessa tai heillä voi olla …syytä. Peruuttamiselle ei siis tarvitse perustella syytä. Tämä koskee myös puhelinmyyntiä.

Mikäli et ole saanut myyjältä etämyyntiä koskevaa peruuttamisohjetta, peruuttamisoikeus pitenee aina vuoden mittaiseksi. On hyvä muistaa, että peruuttamisoikeus koskee myös tuotteita, joita ei ole vielä ehditty toimittaa.

Peruuttamisoikeuden käyttämisen jälkeen sinulla on oikeus saada rahasi takaisin. Myyjän on palautettava rahat 14 päivän kuluessa siitä, kun olet ilmoittanut haluavasi peruuttaa kaupan. Jos tuotetta ei ole toimitettu, ei siitä voi myöskään periä toimitusmaksua.

Jos yritys ei palauta rahojasi, voit ottaa yhteyttä kuluttajaneuvontaan. He neuvovat sinua eteenpäin ja auttavat vaatimaan rahojasi takaisin.

Kohti puhelinmyyntivapaata elämää

Ei ole väärin haluta rauhaa puhelinmyyjiltä. Jos puhelinmyynti ärsyttää, on täysin oikein pyrkiä estämään se. Tässä artikkelissa esitellyt keinot auttavat pääsemään eroon suurimmasta osasta puhelinmyynnistä.

Muistutetaan lopuksi vielä, että puhelinmyynnistä on mahdollista kieltäytyä yksinkertaisesti sanomalla: ”En ole kiinnostunut.” Myyjän pitäisi kunnioittaa tätä toivetta ja poistaa numerosi listoiltaan.

Puhelinmyynti voi olla ärsyttävää, mutta se on osa nykyistä kaupankäynnin mallia. Myös myyjä on vain työntekijä, joka yrittää saada elantonsa. Ystävällinen kieltäytyminen on usein paras tapa hoitaa tilanne.

Puhelinmyynti voi olla suorastaan invasiivista, mutta oikeudelliset suojakeinot ovat olemassa. On jokaisen kuluttajan vastuulla huolehtia, että he osaavat käyttää näitä keinoja hyväkseen ja suojautua tarpeettomalta puhelinmyynniltä.

Puhelinmyynnin ongelmiin kuuluvat sekä yksityisyyden loukkaaminen että tarpeettomien tuotteiden kauppaaminen. Tiedostamalla nämä seikat ja osaamalla toimia oikein, voimme suojautua puhelinmyyntiä vastaan.

Älä anna puhelinmyyntiin liittyvän ärsytyksen pilata päivääsi. Käytä näitä vinkkejä ja elä puhelinmyyntivapaata elämää. Voit suojautua puhelinmyynniltä – ja sinulla on oikeus siihen. Nauti puhelinrauhastasi!

Viimeisimmät artikkelit