Säästölaskuri

Budjetoi taloutesi kuntoon

Säästölaskureiden tarkoituksena on selvittää mihin sinun rahasi menevät ja miten sinun tulisi oikeasti kuluttaa omaa talouttasi jotta voit saada säästöjä eli siis varallisuutta kerrytettyä, onko sinulle koskaan puhuttu mitään rahasta? Vastaat tähän erittäin suurella todennäköisyydellä EI, rahasta puhuminen on eräänlainen tabu ja sen vuoksi moni meistä elää palkasta palkkaan periaatteella vaikka meillä olisi tuloja joiden avulla voisimme kerryttää varallisuutta. Alla oleva säästölaskuri on täydellinen apuri sinulle joka haluat oppia säästämään ja haluat tietää mihin rahasi oikeasti katoavat, laskurimme antaa sinulle 3 kassaa joiden mukaan sinun tulisi elää kuukausi kerrallaan. Ruokakassa = on nimensä mukaisesti kassa josta ostat kuukauden ruokaostokset, Hupikassa on kassa josta maksetaan kaikki viihteeseen liittyvät asiat kuten puhelin/internet maksut, kk-maksulliset palvelut, alkoholi/tupakka ostokset sekä muut menot joita ei voida laittaa ruokaostoksiin. Säästökassa on tässä se tärkein asia, säästäminen on helppoa tämän laskurin avulla ja voit avata itsellesi säästötilin jonne siirrät kuukausittain laskurista saamasi summan.

Mitä tarkoittaa ruokakassa?

Ruokakassa on ennalta laskettu summa jonka voit käyttää ruokaostoksiisi, ruokakassan ideana on siis asettaa tiukka raja kuukauden ruokaostoksille ja siitä tulee pitää tiukasti kiinni. Miten sitten saat parhaiten säästettyä ruokaostoksista? Kysyn sinulta ensin käytkö kuinka monta kertaa viikossa kaupassa? Mitä useammin käyt kaupassa sitä enemmän ostat heräte ostoksia jotka syövät hitaasti kuukauden budjettiasi, tämän vuoksi suosittelenkin aina kaikille prisman verkkokauppaa josta saat ostettua vaikka kahden viikon ruoat kerralla ja voit hakea ne suoraan lokerosta tällöin sinulle tulee huomattavasti vähemmän heräteostoksia ja saat pidettyä ruokakassastasi kiinni!

Mitä tarkoittaa hupikassa?

Hupikassa on kassa jonka voit käyttää itsesi viihdyttämiseen, joku ostaa alkoholia toinen tilaa netflixin kuukaudeksi mutta tänne kassaan menee siis kaikki sellaiset ostokset & kk maksulliset palvelut joita ilman pystymme elämään mutta joiden avulla saamme itseämme viihdytettyä. Hupikassasta kannattaa pitää tiukka linja, hupikassaa ei ole tarkoitus tuhlata jokainen kuukausi joten kannattaa miettiä ennen hankintoja muutamia kysymyksiä: Tarvitsenko tätä? Pärjäänkö ilman tätä? koska moni meistä ostaa nopealla päätöksellä tuotteen jota ei tule koskaan edes käyttäneeksi.

Mitä tarkoittaa säästökassa?

Säästökassa on summa joka sinun tulisi laittaa säästöön jokainen kuukausi, tiesitkö että yli 90% suomalaisista ei löydy pankkitililtä ns. puskurirahastoa eli siis säästöjä joiden avulla pärjäisi seuraavat kolme kuukautta tämä johtuu lähinnä siitä ettei meille jaeta koskaan elämämme aikana mitään ohjeita miten rahaa tulisi käyttää ja miten sitä pitäisi säästää. Poikkeuksia tietenkin löytyy ja tiedän monia joille on vanhemmat tai isovanhemmat opettanut rahan käyttämisestä mutta pelkästään säästämällä erilliselle säästötilille ei voi tulla koskaan vauraaksi, tämän vuoksi itse laitan säästökassasta aina puolet säästötilille ja toisen puolikkaan sijoitan osakkeisiin sekä kryptoihin joka luo minulle varallisuutta.

Mitä tehdä lisätuloilla?

Jokainen tienattu lisäeuro tulee aina ajatella samalla tavalla kuten pohjatulosi, eli kun tienaat vaikkapa 30 euroa ylimääräistä rahaa jaa se summa heti kolmeen osaan ja käytä ylläolevaa budjetointia eli 1/3 osa menee suoraan säästöihin. Oppaani tarkoituksena ei ole viedä sinulta kaikkea pois tai tehdä elämästäsi kurjempaa vaan tarkoituksenani on antaa sinulle ohjeistus miten voit hoitaa talouttasi budjetoinnin avulla ja miten pääset tekemään lisätuloja helposti sekä nopeasti. Huomautan sinua myös siitä ettei sinulla ole tarvetta tuhlata jokaista euroa kuukaudessa vaan voit pyrkiä tekemään ratkaisuja joiden avulla sinulle jää kuukauden päätteeksi lisärahaa tilillesi jonka voit sitten siirtää säästöihin tai sijoittaa.