iRaha kokemuksia – Vaihtoehto akuuttiin rahantarpeeseen

iRaha kokemuksia

iRaha on uusi pikalainapalvelu, joka on suunniteltu helpottamaan akuuttia rahantarvetta tarjoamalla 25 – 2000 euron lainoja nopeasti ja helposti. Tämä artikkeli käsittelee iRahan palveluita, hinnoittelua ja käyttäjäkokemuksia, jotta voit tehdä perustellun päätöksen palvelun käytöstä.

iRaha tarjoaa kaikki kulutusluottovaihtoehdot tarpeisiisi. Haluatpa ostaa jotain tai tarvitset vain hieman käteistä, voit hakea lainaa, joka sopii parhaiten tarpeisiisi. Hae lainaa verkossa – saat lainapäätöksen nopeasti.

iRaha – Taustaa ja toimintaperiaatteet

iRaha on vuonna 2016 perustetun Epfok Oy:n palvelu, joka on aiemmin tunnettu nimellä E-Payment Finland Oy. Yhtiö, jonka pääkonttori sijaitsee Helsingissä, on luotettava toimija, sillä se on listattu Etelä-Suomen aluehallintoviraston Luotonantaja- ja Vertaislainanvälittäjä rekisterissä ja sen toimintaa valvoo Suomen finanssivalvonta.

Yrityksen arvoihin kuuluu vastuullisuus: se pyrkii myöntämään lainoja vain maksukykyisille henkilöille ja noudattaa kaikkia lainojen myöntämiseen liittyviä säännöksiä.

iRaha lainapalveluna

iRaha tarjoaa kertaluontoisia lainoja, joissa ei ole joustoluotto-ominaisuuksia. Kuitenkin, asiakkailla on mahdollisuus hakea uutta lainaa ennen kuin edellinen on maksettu pois, mikä tuo jonkin verran joustavuutta lainan takaisinmaksuun.

Lainahakemuksen tekeminen on nopeaa ja helppoa: hakemuksen täyttämiseen ei mene kuin muutama minuutti ja lainapäätös tulee lähes välittömästi. Lainasummat vaihtelevat 25-2000 euroa välillä, mutta ensimmäisellä hakukerralla suurempia summia kuin 500 euroa ei myönnetä.

Takaisinmaksuaika iRahan lainoissa on suhteellisen lyhyt. Alle 750 euron lainoille laina-aika on 30 päivää. Suurempia summia lainattaessa on mahdollista valita 30, 60 tai 90 päivän takaisinmaksuaika.

iRaha lainahakemuksen tekeminen

iRaha mahdollistaa lainahakemuksen nopean täyttämisen ja lainapäätöksen saa muutamassa minuutissa. Prosessi alkaa siirtymällä iRahan kotisivuille ja tunnistautumalla verkkopankkitunnuksilla.

Lainahakemukseen täytetään tarvittavat tiedot, ja se lähetetään eteenpäin. On tärkeää täyttää hakemus huolellisesti, sillä virheet voivat johtaa hakemuksen hylkäämiseen ja ylimääräisen 5 euron kustannuksen syntymiseen.

iRaha tarjoaa kaikki kulutusluottovaihtoehdot tarpeisiisi. Haluatpa ostaa jotain tai tarvitset vain hieman käteistä, voit hakea lainaa, joka sopii parhaiten tarpeisiisi. Hae lainaa verkossa – saat lainapäätöksen nopeasti.

Lainaehdot iRahassa

iRahan asettamat ehdot lainan hakemiselle ovat suhteellisen selkeät. Lainaaja täytyy olla vähintään 18-vuotias, oikeustoimikelpoinen ja hänellä tulee olla vakituinen asuinpaikka Suomessa, suomalainen pankkitili, säännölliset tulot sekä puhtaat luottotiedot. Uusi asiakas voi lainata enintään 500 euroa ilman takaajia tai vakuuksia.

iRaha lainojen korko ja kulut

iRahan lainoissa nimelliskorko on aina 20 % riippumatta hakijasta ja hakemuksen tiedoista. Todellinen vuosikorko määräytyy lainasumman ja takaisinmaksuajan perusteella.

Lisämaksut

iRaha veloittaa useita lisämaksuja, jotka lisäävät lainan kokonaiskustannuksia. Esimerkiksi pikasiirrosta peritään 9,75 euroa ja eräpäivän siirrosta 5 euroa. Lisäksi, jos lainahakemus hylätään virheellisten tietojen vuoksi, asiakkaalta veloitetaan 5 euroa. Nämä lisäkulut voivat vaikuttaa merkittävästi lainan kokonaishintaan, ja ne ovat seikkoja, jotka lainanhakijan on syytä huomioida

iRahan vahvuudet ja heikkoudet

iRahan vahvuutena pidetään sen yksinkertaista ja nopeaa hakuprosessia. Hakemuksen tekeminen ei vaadi kattavia taloudellisia tietoja, ja lainapäätös saadaan lähes välittömästi. Vaikka kyseessä on kertalaina, yritys tarjoaa jonkin verran joustoa, koska uutta lainaa voi hakea ennen kuin edellinen on täysin maksettu.

Vaikka yritys tarjoaa lyhytaikaisia lainoja pienille summille, sen korko on huomattava. Nimelliskorko on kiinteä 20%, mutta todellinen vuosikorko voi olla korkeampi lisäkulujen vuoksi. iRaha perii tilinhoitomaksun ja lisämaksuja eräpäivän siirrosta, pikasiirrosta, hakemuksen hylkäämisestä johtuvista virheellisistä tiedoista, liikasuorituksen palauttamisesta, paperilaskusta sekä asiakaspalvelun tekemästä lisätyöstä. Nämä lisäkulut voivat merkittävästi kasvattaa lainan kokonaiskustannuksia, varsinkin kun lainasummat ovat suhteellisen pieniä.

Arviointi ja lopulliset ajatukset

Vaikka iRaha on verrattain uusi toimija markkinoilla, sen palvelut vastaavat pikavippiyritysten tarjoamia palveluita. Kuitenkin lisäkulujen huomioon ottaminen, voi lainan kokonaiskustannus olla suurempi kuin ensisilmäyksellä vaikuttaa.

Hakijoiden tulisi olla tietoisia näistä lisäkuluista ja niiden mahdollisista vaikutuksista lainan kokonaiskustannuksiin. Lisäksi on hyvä muistaa, että lainahakemuksen hylkäämisestä peritään 5 euron maksu, mikä ei ole tyypillistä muille luotonantajille tai lainojen kilpailutuspalveluille.

Yrityksen verkkosivuilla korostetaan sen vastuullista luotonantoa. iRaha pyrkii myöntämään kulutusluottoja ainoastaan maksukykyisille henkilöille olemassa olevien säännösten puitteissa. Tämä kertoo yrityksen pyrkimyksestä noudattaa hyviä luotonanto käytäntöjä.

Kokonaisuudessaan iRaha voi olla hyvä vaihtoehto, jos tarvitset nopeasti pienen summan lainaa lyhyeksi ajaksi. Kuitenkin, on tärkeää vertailla eri lainatarjouksia ennen lainapäätöksen tekemistä, sillä saman summan voi usein saada lainaksi edullisemmilla ehdoilla muilta rahoituslaitoksilta.

Loppujen lopuksi, jokaisen lainanhakijan tulisi tarkkaan harkita, onko pikalaina paras ratkaisu heidän taloudelliseen tilanteeseensa. Jatkuvat pienlainat voivat johtaa taloudellisiin vaikeuksiin, joten on suositeltavaa harkita muita vaihtoehtoja ennen pikavipin ottamista.

Usein kysytyt kysymykset

Kuinka nopeasti saan lainan tililleni?

Lainapäätös tehdään muutamassa minuutissa, ja normaalisti rahat siirtyvät tilillesi kolmen pankkipäivän sisällä. Pikapalvelulla rahansiirto on mahdollista heti.

Kuka voi hakea lainaa?

Lainaa voi hakea kuka tahansa Suomessa vakituisesti asuva, luottokelpoinen henkilö ilman maksuhäiriöitä. Lainapäätös riippuu monista tekijöistä kuten ikä ja maksuhäiriömerkinnät.

Miten lainan hakeminen tapahtuu?

Lainaa haetaan valitsemalla lainasumma ja täyttämällä hakemus verkkosivuillamme. Hakijan maksukyky ja henkilötiedot tarkistetaan ennen lainan myöntämistä.

Onko maksuni kirjattu?

Maksut kirjataan 1-2 pankkipäivän kuluessa. Viikonloppuisin ja pyhäpäivinä maksun kirjaaminen voi kestää kauemmin.

iRaha tarjoaa kaikki kulutusluottovaihtoehdot tarpeisiisi. Haluatpa ostaa jotain tai tarvitset vain hieman käteistä, voit hakea lainaa, joka sopii parhaiten tarpeisiisi. Hae lainaa verkossa – saat lainapäätöksen nopeasti.

Viimeisimmät artikkelit