Rahan tekemisen saloja

rahan tekemisen saloja

Tätä artikkelia kannattaa jakaa kavereille kanssa, tässä artikkelissa käydään läpi miten myydään ja miten voidaan oikeasti vaikuttaa ostajan käyttäytymiseen tehokkaasti! Kahvi on aina hyvä esimerkki jota käytän kun haluan keskustella rahan tekemisestä, toisaalta tätä samaa tapaa voit käyttää millä tuotteella tahansa. Tärkein ohje yrittäjäksi aikovalle mitä voin antaa on se että sinä olet henkilönä yrityksesi ja sinun on oltava tavoitettavissa 24/7 eli jos sinulle kilahtaa mailiin tarjouspyyntö vastaa siihen HETI, jos tulee tekstarilla kyselyä vastaa siihen HETI näin saat asiakkaille luotua ns. WOW efektin jolloin asiakas kokee olevansa arvostettu ja se luo sinulle vahvoja asiakassuhteita. Positiivinen palaute on vahva merkki siitä että yrityksesi tulee menestymään, kukaan ei koskaan menesty tai rikastu yhdessä yössä vaikka poikkeuksia on olemassa mutta silti vauraus & menestys tulee omalla työpanoksella ja rahan vuoksi asioiden tekeminen on vääränlainen lähestymistapa koska silloin työstä tulee noh just sitä työtä kun yrityksen tulisi olla oman intohimon lähde vähän kuin oma lapsi johon sijoittaa kaikkensa ja antaa aina 110% sisään, kun yritystä ajatellaan työnä mielenkiinto lopahtaa muutamassa vuodessa!

Tässä kuvassa on 3 kahvi kuppia, jokaiselle laitetaan oma hinta ja koko mutta miten me voidaan myydä enemmän keskimmäistä tai kalleinta?

MINI: 1,50€ MEDIUM: 2,20€ LARGE: 2,80€ <- Tällä tavalla me ei saada ihmisiä ostamaan tiettyjä kokoja koska tuotteiden välissä on jokaisessa 0,70€ erotus jolloin ei saada vaikutelmaa hyvästä diilistä. Mitä meidän pitäisi sitten tehdä? MEDIUM ja LARGEN väliin voidaan laittaa joko isompi erotus jolloin MINI on myydyin tai pienempi erotus jolloin LARGE kuulostaa kaikista parhaimmalta diililtä, tässä esimerkki molemmista:

MINI: 1,50€ MEDIUM: 1,99€ LARGE: 2,80€ tässä minin ja mediumin erotus on pienempi ja LARGE vaikuttaa kalliilta eikö? MINI ja MEDIUM menee enemmän kaupaksi näin.

MINI: 1,50€ MEDIUM 2,50€ LARGE: 2,80€ nyt taas minin ja mediumin erotus on suuri jolloin LARGE vaikuttaa parhaimmalta vaihtoehdolta, eikö? MEDIUM ja LARGE menee enemmän kaupaksi näin.

Tätä tapaa me voidaan käyttää useiden erilaisten tuotteiden myyntiin ja nyt kun kerron sinulle tästä tulet huomaamaan tätä jatkuvasti, ainakin itsellä ottaa silmään joka kerta kahvia ostaessa tai vaikka limua ottaessa tämä erotus ja se millä pyritään myymään sulle se paras vaihtoehto eli tuottavin tuote.

Mikä on hyvä voittomarginaali tuotteessa?

Suomessa voittomarginaalin tulisi olla korkeampi kuin muualla maailmassa meidän korkean verotuksemme vuoksi, tavallisesti pyritään 20-40% voittoon tuotteessa eli jos tuote myydään yhdellä eurolla tulisi sen maksaa vähintään 0,60€ tai korkeintaan 0,80€ mutta tässä ei nyt huomioida veron osuutta ALV osalta eli 24% pitää lisätä jolloin marginaali ostohintaan nähden tulisi olla 44-64% luokkaa eli yhden euron tuote saa maksaa sisään ostettuna minimissään 0,36€ ja maksimissaan 0,56€. Mikä vaikuttaa sitten voittomarginaaliin? Menekki, eli jos tuote on ns. volyymi tuote eli sitä myydään paljon voidaan voittomarginaalia pienentää kun taas pieni volyymisissä tuotteissa voittomarginaalin eli katteen on oltava huomattavasti isompi.

Mitä isomman katteen saat tuotteelle sen parempi, itse olen myynyt joitakin tuotteita jopa 10-15x katteella eli 1000-1500% marginaalilla joka tarkoittaa sitä että euron maksava tuote myydään minimissään 10 eurolla tai 15 eurolla, tämä ei toisaalta onnistu kovinkaan helposti vaan sinun tulee etsiä tällaisia tuotteita itse myin kirpputoreilla kiinasta ostamiani koruja näissä sai tosi hyvät katteet ja kirpputorit myivät ne puolestasi ei tarvinnut mitään verkkokauppaa tai muuta, tein kauppaa reilu 800 euron viikko tahdilla yhdessä kirpputorissa ja minulla oli näitä koruja useissa kirpputoreissa myynnissä provikka tyyliin eli kirpputori sai jokaisesta tienaamastani eurosta 30% itselleen ja minä 70%.

NICHE tuotteiden myynti

NICHE eli siis aihe jossa on paljon hakuja mutta vähän kilpailua on yksi lempi aiheistani kun puhutaan rahan tekemisestä, NICHEllä voidaan rahaa tehdä perinteisesti myymällä omia tuotteita, dropshippingillä tai sitten affiliate markkinoinnilla. Näistä viimeisin eli affiliate markkinointi on riskittömin tapa myydä tuotteita ja voi olla joskus jopa tuottavin tapa, affina ohjaat tuotteita omalta sivustoltasi tai some kanavaltasi NICHE tuotteeseen, dropshippingissä sinä myyt tuotteita omassa verkkokaupassa tai amazon ym palvelussa kun kauppa on tehty menee tästä osto hinnasta suoraan tilaus tavaran toimittajalle eli myyjälle joka lähettää tuotteen puolestasi asiakkaallesi, tässä on hyvä pitää marginaali eli kate korkeana jotta voit hoitaa kaikki mahdolliset kulut pois.

Miten voin löytää NICHEN ensimmäisenä ja voinko luoda oman nichen? Nichejä kannattaa lähteä etsimään googlen trends palvelusta jossa voit katsoa hakuja niin hakukoneissa kuin youtubessa ym. eli pääset tutustumaan mitä ihmiset etsivät juuri nyt ja sen pohjalta voit rakentaa itsellesi niche tuotteita myyvän sivuston jos löydät sellaisen hakusanan tai hakulauseen jossa on paljon hakuja mutta vähän kilpailua. Mitä taas tulee oman nichen luomiseen niin sekin on mahdollista ja siihen törmää päivittäin somen puolella kun selaa videoita ja tulee vastaan ”Tässä on sidehustle jolla tienaat 15 000 kuukaudessa” nämä henkilöt luovat siis nichen jossa itse myyvät tätä tuotetta, tämä ei onnistu ellei sinulla ole riittävästi seuraajia ja näissä on aina hyvä muistaa että kun puhutaan rahasta ja ideasta mitä kukaan ei tee samalla kun katsotaan sitä videota katselukertojen osalta voidaan todeta 10 miljoonaa näyttöä ja kukaan ei tätä tee tällä hetkellä eli ovat siis suoraan sanottuna aina paskaa.

Tuplaamisen voima on aliarvostettu mutta miksi?

Tuplaamisen voimaa on aliarvioitu jo todella pitkään, otetaan kuukausi ja lähdet nyt tuplaamaan 0,01€ seuraavan 30 päivän ajan jokainen päivä saamasi summan paljonko sinulla on 30 päivän päästä rahaa? Tämä varmasti kuulostaa hullulta summalta mutta vastaus on: 10 737 418,24€ ja mistä lähdit liikkeelle? Niinpä laitan tästä vielä erillisen kuvan jotta näet miten tämä menee ja miksi yhdestä sentistä voi päästä yli 10 miljoonaan vain 30 päivässä jos tuplaa rahansa joka päivä.

0,02 | 0,04 | 0,08 | 0,16 | 0,32 | 0,64 | 1,28 | 2,56 | 5,12 | 10,24 | 20,48 | 40,96 | 81,92 | 163,84 | 327,68 | 655,36 | 1310,72 | 2621,44 | 5242,88 | 10 485,76 | 20 971,52 | 41 943,04 |
83 886,08 | 167 772,16 | 335 544,32 | 671 088,64 | 1 342 177,28 | 2 684 354,56 | 5 368 709,12 | 10 737 418,24

Mitä tässä sitten haetaan takaa? Tarvitset 0,01€ eli sentin jotta voit saavuttaa yli 10 miljoonaa 30 päivässä, muta moni lopettaa kesken tuplaamisen kanssa, ja nyt en tarkoita että lähde lyömään vetoa tai pelaamaan kasinolle vaan osta tuote myytäväksi siten että saat tuplattua rahasi. Toinen hyvä ohje tuplaamiseen on se ettei kannata lannistua siitä ettet saa tuota 10 miljoonaa tehtyä, se on oikeasti todella vaikea saavuttaa mutta mielestäni hieno esimerkki miten tuplaaminen toimii ja oikeasti kuinka pienestä voi lähteä tekemään lumipallo efektiä joka luo isompaa ja isompaa tuloa.

Vuositulojen vertailua

Suomessa on olemassa sen verran vahva kateus muiden pärjäämisestä ja se on tavallaan turhaa koska toinen voi olla rikas kovalla työllä muta rahoja ei ole kukaan perimässä kun taas toisella on asunnot, autot ja perhe jonka kanssa jakaa tätä elämää. Raha ei suoraan tuo siis onnea mutta helpottaa elämää huomattavasti, miten sitten päästään erilaisiin vuosituloihin onkin seuraava osio rahan tekemisen saloissa.

100 000 euron vuosi tulot tarkoittaa sitä että sinun tulee tehdä jokainen päivä ympäri vuoden: 274€ tai viikossa: 1918€
1 000 000 euron vuosi tulot tarkoittaa sitä että sinun tulee tehdä jokainen päivä ympäri vuoden: 2740€ tai viikossa: 19 180€

Miten sitten saavutetaan tällaisia summia? Lähdetään aluksi ihan 10 000 euron lisätulosta eli jokainen päivä sinun tulee tienata 27,40€ tämä voidaan tehdä niin että myyt kymmenen 2,74€ arvoista tuotetta tai yhden 27,40€ arvoisen tuotteen tässä ei tosin nyt huomioida veroja mitenkään vaan puhutaan verottomasta tulosta koska 100 000 euron vuositulot on aina veroton osuus eli siis brutto tuloja, netto tuloissa on verot vähennetty ja verokonehan näyttää aina brutto tulot eli tulot joista ei ole vähennetty veroja.

Aikaisemmin puhuin voittomarginaalista mutta miten sitten yhdistetään se tähän 100 000 euron vuosi tuloon? Kannattaa laskea siis todella tarkasti jotta saat tehtyä voittoina tuon 27,40€ jokainen päivä tai voidaanhan me laskea se myös viikko tasolla viikossa on 7 päivää eli jokainen viikko tulisi tehdä 10 000 euron lisätuloja varten 191,80€ viikkoa varten voimme tietenkin pyöristää ylöspäin ja miettiä mistä saisimme 200€ ylimääräistä rahaa viikossa se voi olla yhden tuotteen myyminen tai vaikka oman osaamisen myymistä mutta tuo summa sinun pakko toistaa 52 kertaa vuodessa jotta saat ylimääräisen 10 000€ tehtyä.

Tästä lähdet sitten laskemaan itsellesi sopivaa summaa minkä pyrit tekemään jokainen päivä, se voi olla vaikka 5€ tai 10€ mutta pääasia että sinä teet sen eteen töitä, kun olet tehnyt yhden viikon putkeen jokainen päivä tasaisesti sen summan minkä valitset pistä itsellesi haaste: TUPLAA ansio tavoitteesi ja jatka tulojen nostamista päivätasolla tai viikkotasolla niin kauan että tavoite onnistuu 7 päivää putkeen tai kahtena peräkkäisenä viikkona, nyt voit taas nousta seuraavalle tasolle eli TUPLATA ansio tavoitteen. Muista aina kehittää toimintaa ja tämä edellä mainittu tapa on hyvä esimerkki pienistä puroista jotka kasvavat isoksi joeksi, eli kehitä vaikka 10 kpl asioita jotka tekee tuon 27,40€ päivässä niin sinulla on 100 000 euron vuositulot tässä on vain erittäin hyvä muistaa tuo tuplaamisen voima mistä puhuin aiemmin sekä samalla tavoitteiden asettaminen, moni jää jumiin kun tulee ns. mukavuus alue eli rahaa on sopivasti ei liikaa tai liian vähän kun aina voi parantaa niin miksi sinä et sitä tekisi?

Miten kannattaa sitten edetä vaurautta kohti?

Kun pääset tulojesi kanssa siihen pisteeseen että sinulla on puskurirahasto, vähän osakkeita sivussa ja käsiraha asuntoon kannattaa lähteä ostamaan vuokrattavaksi asuntoja koska siellä se oikea raha liikkuu. Usein puhutaan myös taloudellisesta riippumattomuudesta joka on erittäin helppo laskea tällä kaavalla: koko vuoden menot x 25 = sijoitettava summa joka tuo sinulle osinkoina vuosittain tarvitsemasi summan rahaa puhun tästä aiheesta tarkemmin sijoittaminen osiossa blogissani.

Moni meistä haaveilee aina lottovoitosta mutta tiedättekö karun tarinan lähes jokaisen lottovoittoja taustalla? Se mikä viheltäen tulee myös puhaltaen menee ja keskimäärin lottovoittaja menettää tämän koko voittosumman alle 5 vuodessa, miksi? Nopea rikastuminen ei muuta ajatusmaailmaa rahasta jolloin sama kulutus käytäntö jatkuu mutta nyt hieman kalliimpien tuotteiden kohdalla kun taas fiksu rahan käyttäjä laittaisi vähintään 1 miljoonan kiinni osakkeisiin jotka ovat vakaita jolloin sinulle tulisi tästä miljoonasta 10% tuotolla 100 000 euroa tuloja jokainen vuosi millä lottovoittaja pystyisi elämään oman elämänsä ja samalla hänen lapsensa pystyisi elämään omat elämänsä tällä miljoonalla eurolla.

Unelma tilanne vaurautta ajatellen: Osakkeissa 100-500 000 euroa tuottamassa 10-50 000 euroa vuodessa, muutamia sijoitus asuntoja tuottamassa vuokratuloa ja oma velaton asunto sekä auto jolloin olet taloudellisesti riippumaton. Tämän jälkeen voit päättää jäätkö eläkkeelle vai teetkö vielä enemmän rahaa, ahneeksi ei kuitenkaan kannata ryhtyä ja jos koet olevasi ahne et luultavasti tule vaurastumaan, ahneudella ei voi vaurastua!

Viimeisimmät artikkelit