Näin säästät itsellesi puskurirahaston

Näin säästät itsellesi puskurirahaston

Puskurirahastoa on hyvä kerryttää siten että sinulla on vähintään seuraavan 3 kuukauden elämiseen tarvitsemasi summa tililläsi, mutta miten voit saavuttaa tämän mahdollisimman tehokkaasti? Itse käytän taktiikkaa jota voit katsella tarkemmin täältä, ideana on joka kuussa laskea seuraavalla kaavalla säästettävä summa: Tulot – Pakolliset menot / 3 jolloin 1/3 osa menee säästöön. Itse laitan tästä 1/3 suuruisesta summasta aina puolet säästötilille ja sijoitan toisen puolikkaan osakkeisiin ja kryptoihin. Puskurirahastoa tulisi kerryttää siten että sinulla on vähintään seuraavan 3 kuukauden elämiseen tarvittava summa säästössä, tämä säästö voi olla erillisellä säästötilillä tai sijoitettuna osakkeisiin/kryptoihin.

Miten voin käyttää puskurirahastoa? Puskurirahastoa voidaan käyttää myös hankintoihin tällöin sinun tulee kuitenkin palauttaa ottamasi summa mahdollisimman nopeasti takaisin eli ei kannata käyttää koko puskuria kerralla vaan pyri aina ennakoimaan sellainen tilanne missä jäät työttömäksi tai muuten vain ilman pohjatuloja jotta pystyt elämään seuraavat kolme kuukautta ilman tuloja. Puskurirahaston tarkoituksena on siis taata elanto mikäli elämäntilanteesi muuttuu jossain kohtaa huonommaksi tai sinulle sattuu jotain jonka vuoksi et pysty ansaitsemaan tuloja, näin voit käyttää puskurirahaston heikossa elämäntilanteessa etkä jää ilman pohjaa mikäli jotain tapahtuu.

Puskurirahasto sijoittamalla vai säästämällä?

Haluatko sijoittaa mutta et tiedä mistä aloittaa? Itselläni on käytössä eToro niminen sovellus jossa on todella näppärä mobiilisovellus jonka kautta voin sijoittaa suoraan haluamiini osakkeisiin. Itse henkilökohtaisesti sijoitan vain NYSE ja NASDAQ pörsseissä oleviin osakkeisiin koska sieltä löytyy isoja ja tunnettuja brändejä kuten Pepsi, Coca-Cola, McDonald’s, Tesla, Apple, Microsoft, Google ja monia muita brändejä joilla on suuret markkinat ja kansainvälisesti paljon käyttäjiä näin varmistat sen että sijoituksesi on ja pysyy pitkään.

Kryptojen osalta käytän crypto.com palvelua kun sijoitan virtuaalivaluuttoihin, crypto.com on siis kauppapaikka jonka kautta voit ostaa useita erilaisia kryptoja mutta näiden kanssa sinun tulee muistaa että kryptot ovat korkean riskin sijoituskohde ja voit aina menettää kaiken rahasi jonka sijoitat, koskaan ei kannata sijoittaa enempää kuin on valmis häviämään ja muista että tappiot ovat tappioita vasta kun myyt sijoituksesi tappiolla.

Yksi hyvä tapa suojautua virtuaalivaluuttojen kanssa on ostaa kylmälompakko joita on markkinoilla useita erilaisia esimerkiksi, Ledger Nano Plus niminen kylmälompakko joka maksaa noin 85 euroa. Kylmälompakon ideana on suojata sinun virtuaalivaluuttasi verkon ulkopuolelle jolloin kryptosi ovat suojassa muistitikulla ja kuten aikoinaan Elon Musk sanoi mikäli sinulla ei ole avaimia virtuaalivaluuttaasi et omista kryptojasi tämä tarkoittaa siis sitä että sinulla tulisi olla avaimet lompakkoon missä sinulla on kryptot tallessa kauppapaikat eivät anna yksityisiä avaimia joiden avulla voisit siirtää kryptot pois kauppapaikasta mikäli se kaatuisi.

Viimeisimmät artikkelit