Missä voin sijoittaa ja mihin kannattaa sijoittaa?

Missä voi ryhtyä sijoittajaksi sekä Mihin minun kannattaa sijoittaa

Missä voi ryhtyä sijoittajaksi? Mihin minun kannattaa sijoittaa?

Mihin minun kannattaa sijoittaa? Mitä erilaisia vaihtoehtoja on kun ryhtyy sijoittajaksi? Kerromme täällä miten pääset alkuun tänään! Helsingin sanomat uutisoi 02.05.2023 että ”puolet osakesijoituksista ei tuota voittoa koskaan” tässä kerrotaan otsikossa että osakkeisiin sijoittaminen olisi sama asia kuin lottoa pelaisi, tämä sijoittaminen on suomessa muutoinkin hieman retuperällä ja jäljessähän me tullaan aina kaikessa. Jenkkien markkinoilla vain noin puolet (49,5%) pörssilistatuista osakkeista oli onnistunut tekemään omistajistaan vauraampia mikä on prosentteina pieni mutta kun me katsotaan vaikka NYSE pörssiä jossa on tänään 5.5.2023 listattuna 2912 yhtiötä kun taas NASDAQ on listattuna 4897 eli näistä osakkeista Hesarin tuttuun pelottelu tyyliin NYSE:n pörssissä tuottaa vain: 1441 yhtiötä kun taas NASDAQ:in pörssissä vastaava luku on 2424 yhtiötä eli todella vähän tuottaa voittoa ja sinulla ei ole nyt kyllä mitään mahdollisuutta onnistua, eikö niin? Ja taas ollaan naurut saatu aikaiseksi voidaankin vakavoitua asiaan. Pakko vielä yksi sananen tästä nykymediasta lausua, pelottelun määrä sekä negatiivisten uutisten puskeminen on yleistynyt, oletteko huomanneet tämän? Näinpä, ei kannata ihan kaikkeen uskoa täysin mitä lehdistä lukee varsinkin mitä tulee rahaan ja sen tekemiseen, tarkoituksena on kuitenkin pyrkiä pitämään kansa työssä käyvänä ja veronmaksajana eikä niin että ihmiset alkavat sijoittamaan osakkeisiin tai tekemään rahaa muilla tavoin.

Samassa artikkelissa käsiteltiin siis pitkällä tähtäimellä osakkeiden tuottoa omistajilleen myös suomessa, suomessa 1990-2020 tarkastelu jaksolla 64,2% osakkeista on tuonut tuottoa sijoittajillensa ja nyt puhutaan siis osingoista kuten myös arvon noususta. Osake markkinoilla pitkän ajan keskimääräinen tuotto on pysynyt yleisesti 6-8% vuodessa indeksi rahastoissa ja näissäkin Hesarin aiheissa on aina hyvä muistaa myös se ettei menneisyyteen katsominen ole varma tae tulevaisuudesta eikä se kerro välttämättä totuutta osakemarkkinoista kun katsotaan taaksepäin.

Miten aloittaa sijoittaminen?

Sijoittaminen kannattaa aloittaa pienellä summalla kuukausi tasolla, voit sijoittaa halutessasi joko indeksi rahastoon joka on valmiiksi hajautettu paketti tai sitten yksittäisiin yhtiöihin. Itse olen sijoittanut isoihin Jenkkiläisiin yhtiöihin kuten Apple, Tesla, MCDonald`s, Coca-Cola, Pepsi, Nvidia, Microsoft sekä Novo Nordisk näin olen saanut hajautettua oman salkkuni vakaisiin yhtiöihin jotka eivät ole katoamassa seuraavan 5 vuoden aikana. Mitä tästä opimme? Ajattele sijoittamista aina niin että et tarvitse sitä summaa minkä laitat osakkeeseen kiinni seuraavaan 5 vuoteen ja pidä se siellä kiinni. Toinen muisti sääntö on että tappiot ovat tappiota vasta silloin kuin myyt osakkeen tappiolla pois, eli jos et myy tappiota pois ei se ole tappiota sinulle vaikka osake olisikin miinuksella! Kolmas ja samalla tärkein asia sijoittamisessa on tunteet, tunteet ja sijoittaminen ei kuulu samaan lauseeseen koskaan ei tule yhdistää mitään tunteita sijoittamiseen muutoin mennään pahasti tappiolle ajattele asiaa näin: Raha, osake, krypto ei ole mitään tunteita joten sinullakaan ei tule olla mitään tunteita näitä kohtaan.

Sijoittaminen kannattaa aloittaa ensiksi etsimällä välittäjä jonka kautta lähdet ostamaan osakkeita, voit käyttää esimerkiksi nordnettiä joka on suomalainen palvelu jossa voit sijoittaa samalla tavalla kuin muissakin palveluissa, tai sitten eToroa jossa on erittäin näppärä mobiilisovellus samalla eToron yhtenä etuna on heidän patentoimansa kopiointi treidaus joka tarkoittaa siis sitä että voit tarkastaa muiden tekemiä sijoituksia sovelluksesta ja kopioida heidän positioitaan eli voit tehdä juuri kuten he ovat tehneet. Sijoittamisessa on myös erittäin hyvä muistaa se ettei lähde mihinkään hölmöihin penni osakkeisiin tai pikkusiin yhtiöihin mukaan ainakaan aluksi, näitä voi lähteä opiskelemaan toki heti alkuun jotta voi ryhtyä päivä treidaajaksi mutta on hyvä muistaa että keskimäärin 84% päivätreidaajista menettää rahaa tai jopa koko positionsa.

Mistä tutkia osakkeita tai seurata niitä?

Haluatko tutkia osakkeita ja tarkastella graafeja tai muuta dataa osakkeesta? Tradingview on google omistama ilmainen palvelu jossa voit tarkastella osakkeita, suosittelen toki maksullista versiota jossain kohtaa koska maksullisessa versiossa saat useamman graafin ja datan samaan aikaan näkyviin. Mitä sitten tulisi tutkia kun katsellaan osakkeita, tähän on olemassa yksi erittäin hyvä artikkeli josta itsekin lähdin asiaa tutkimaan joten suosittelen sinua lukemaan tämän Sijoittaja.fi artikkelin jossa käydään läpi tarkemmin sijoittamisen aloittamista samalla sivustolla on myös todella paljon muuta tietoa sijoittamisesta ja en haluat lähteä kirjoittamaan samasta aiheesta materiaalia kun kerran on olemassa täydellinen sivusto pitää sinne myös ihmisiä ohjata!

Viimeisimmät artikkelit