Suomitutka kokemuksia

Suomitutka on Sanoman hallinnoima kuluttajapaneeli, jonka perustaminen vuonna 2012 markkinatutkimusyritys Nepa Insight Oy:n ja teknisen alustan toteuttaja Cint AB:n kanssa tarjosi ihmisille uuden ja ainutlaatuisen tavan ilmaista mielipiteensä. Tässä artikkelissa käsittelemme käyttäjien kokemuksia Suomitutkasta.

Suomitutka paneeli

Paneelin jäsenenä pääset vaikuttamaan suoraan tuotteiden ja palveluiden kehittämiseen sekä mediaan ja markkinointiin. Tämä tapahtuu vastaamalla sähköpostitse Sanoman tai kolmansien osapuolien lähettämiin verkkokyselyihin. Jäsenenä voit ilmaista mielipiteesi milloin haluat, ja sinulla on kolme tuntia aikaa vastata avattuun kysymykseen.

Maksetut kyselyt

Yksi Suomitutkan suurimmista eduista on se, että saat palkkion jokaisesta kyselystä, johon vastaat. Rahallinen korvaus on pieni, mutta se on mahdollista käyttää lahjakortteihin, siirtää PayPal-tilille tai lahjoittaa hyväntekeväisyyteen.

Yksittäisen kyselyn korvaus vaihtelee 0,20 ja 2 euron välillä. Vaikka korvaus on vaatimaton, useampiin kyselyihin vastaamalla voi kertyä mukava summa. Voit lunastaa korvauksen joko lahjakorttina tai pyytää siirtoa PayPal-tilille. PayPal siirtää rahat tilille, kun kasassa on vähintään 5 euroa.

Jäseneksi rekisteröityminen

Rekisteröityminen Suomitutkan paneeliin on täysin ilmaista. Rekisteröitymisprosessi on yksinkertainen: täytät rekisteröitymislomakkeen ja saat vahvistusviestin sähköpostiisi, jonka kautta voit vahvistaa tilisi. On tärkeää huomata, että et voi rekisteröityä useita kertoja eri sähköpostiosoitteilla.

Jäsenyytesi voit päättää milloin tahansa. Kun olet päättämässä jäsenyyttäsi, kannattaa ensin lunastaa kaikki rahat, koska jäsenyyden päättämisen jälkeen niitä ei voi enää saada.

Käyttäjien kokemuksia

Suomitutkan käyttäjät ovat pääsääntöisesti tyytyväisiä jäsenyyteensä ja luottavat sivustoon. Suomitutkan maksetut kyselyt mahdollistavat pienten sivutulojen hankkimisen, ja monet jäsenet pitävät tätä myönteisenä asiana.

Rekisteröityminen on helppoa, ja jäsenenä olet osa suurta yhteisöä, joka pystyy vaikuttamaan tuotteiden ja palveluiden kehittämiseen. Vaikka yksittäisten kyselyiden korvaukset ovat vaatimattomia, ne kertyvät ajan myötä.

On kuitenkin muistettava, että käyttäjän profiili vaikuttaa suuresti siihen, millaisia kysymyksiä hän saa, joten voi kestää hetken ennen kuin löytää sopivia kyselyitä.

Palkkiot ja maksetut kyselyt

Suomitutka-maksetuista kyselyistä käyttäjät saavat kiitoksena pienen rahallisen korvauksen. Tämä rahallinen korvaus vaihtelee yksittäisten kysymysten mukaan, mutta on yleensä 0,20 – 2 euron välillä. Tämä saattaa kuulostaa vaatimattomalta, mutta kysymyksiin vastaamalla voi kuitenkin kerryttää itselleen pienen sivutulon. Rahallisen korvauksen voi käyttää lahjakortteihin, siirtää PayPal-tilille tai halutessaan lahjoittaa hyväntekeväisyyteen.

Jäsenyyden hallinta

Paneelijäsenyys Suomitutkassa on ilmaista, ja jäseneksi voi liittyä täyttämällä rekisteröitymislomakkeen. Jäsenyys ei velvoita määrättyyn kyselyvastauksien määrään, ja paneelista voi erota milloin tahansa. Huomioitavaa on kuitenkin, että mikäli paneelitililläsi on rahaa, kun olet päättämässä jäsenyyttäsi, menetät nämä rahat. Kannattaa siis lunastaa mahdolliset rahat ennen jäsenyyden päättämistä.

Tietoturva ja anonyymius

Suomitutka käsittelee kaikki vastaukset erittäin luottamuksellisesti, eivätkä ne voida yhdistää suoraan vastaajiin. Täten panelistien yksityisyyden suoja on taattu. Vastaukset tallennetaan erilliseen tietokantaan, joten niitä ei voida yhdistää suoraan asiakastietoihin.

Kokemukset ja palaute

Suomitutka-paneeli on saanut käyttäjiltään pääsääntöisesti myönteistä palautetta. Moni käyttäjä on pitänyt erityisesti siitä, että Suomitutka maksaa korvauksen rahana eikä pisteinä. Lisäksi paneelin jäsenet arvostavat mahdollisuutta vaikuttaa tuotteiden ja palveluiden kehittämiseen sekä mediaan ja markkinointiin.

Yhteenveto

Suomitutka tarjoaa kansalaisille ainutlaatuisen mahdollisuuden vaikuttaa suoraan tuotteiden, palveluiden sekä median sisältöön ja kehittämiseen. Samalla he voivat ansaita pienen rahallisen korvauksen kyselyihin vastaamisesta. Vaikka maksetut kyselyt tuovat mukanaan pienen lisätulon, on Suomitutkan toiminnassa kyse ennen kaikkea kuluttajien äänen kuulemisesta ja heidän mielipiteidensä huomioimisesta.

Viimeisimmät artikkelit